This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Swedbank och Brightly Ventures investerar i Kaching

2019-05-28

Swedbank går in som nyckelinvesterare i fintech-bolaget Kachings finansieringsrunda som uppgår till 48,5 miljoner kronor, framgår det av ett pressmeddelande. Andra investerare inkluderar Brightly Ventures, tidigare Apple-chefen Erik Stannow, som arbetade hos Apple i 17 år, senast ansvarig för Apple i Norden. Erik Stannow ingår också som styrelseordförande i Kaching Retail. Befintliga investerare inkluderar också Collector Ventures, som ökar innehavet denna omgång.

Fintech-bolaget startades 2017 och är en leverantör och utvecklare av mobila kassalösningar för större detaljhandelsaktörer.

“Det finns en hög efterfrågan på innovativa, flexibla och smarta kassalösningar från både handlare och konsumenter. Det bidrar både till en ökad omsättning och högre kundnöjdhet. Genom investeringen och samarbetet med Kaching Retail kan vi nu fortsätta att driva den här utvecklingen framåt, så att mobila lösningar för betalningar kan bli ännu mer smidigt och effektivt”, säger Linus Singelman, Head of Group Commerce och Swedbank Pay på Swedbank.

Swedbank, som tillsammans med dotterbolaget Payex, har samlat sitt betalningserbjudande under produktvarumärket Swedbank Pay, är en av aktörerna inom betalningar med drygt 100 000 handlare som kunder i Norden och Baltikum. Utöver Swedbanks investering i Kaching Retail, har man också gått in i ett kommersiellt samarbete.

“Bankens ambition med investeringen och samarbetet med Kaching Retail, är att fortsätta ta fram mobila lösningar som stöttar och effektiviserar digitaliseringen av säljprocesser och betalningar för att förbättra kundupplevelsen i alla olika säljkanaler”, framgår det av ett pressmeddelande.

I Kachings ägarlista finns även Sen Hagströmers Creades, som äger aktier till ett värde av 43 miljoner kronor i bolaget.

Let´s Get Started

We’d love to hear more about your company